Перейти до вмісту
Головна » Свиняча грудинка з яблуками

Свиняча грудинка з яблуками

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Свиняча грудинка з яблуками” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    6 ПОРЦІЇ, 3 ГОДИНи

    Інгредієнти

    ❯ 800 г свинячої грудинки зі шкірою
    ❯ 600 г невеликих твердих кисло-солодких яблук
    ❯ 4 ст. л. рідкого меду
    ❯ 5–7 дрібних цибулин шалоту
    ❯ 1 гілочка розмарину
    ❯ 2 ст. л. яблучного оцту
    ❯ 6 ст. л. рослинної олії
    ❯ 4 зубки часнику
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування свинячої грудинки

    Крок 1

    У мисці мед перемішати з оцтом та 4 ст. л. рослинної олії, додати сіль та перець на смак. 1 цибулину очистити, дрібно посікти та підмішати у приготовлену суміш.

    Крок 2

    М’ясо вимити та обсушити, зробити на шкірі часті ромбоподібні надрізи. Викласти м’ясо у глибоку форму, полити медовою сумішшю з цибулею та помістити в холодильник на 1 год.

    Крок 3

    Духовку нагріти до 200 °. Розмарин промити, обсушити, листочки обірвати. Часник очистити та придушити широким лезом ножа.

    Крок 4

    Покласти до м’яса розмарин та часник і запікати 45 хв, регулярно поливаючи жиром, що утворилися у формі.

    Крок 5

    Цибулини, що залишилися, очистити та нарізати половинками чи четвертинками залежно від розміру.

    Крок 6

    Яблука вимити, обсушити та нарізати великими часточками, вилучивши серцевини. Викласти яблука та цибулю до м’яса, збризкати маслом, що залишилося, посолити, поперчити та запікати 15 хв.

    Крок 7

    Накрити форму листом алюмінієвої фольги, зменшити вогонь до 180° і запікати м’ясо з яблуками ще 45 хв. Перед подачею м’ясо і яблука з цибулею перекласти в посуд. Жир, що залишився у формі, розвести 70 мл білого вина, уварити та подати як соус.

    Сьогодні ми дізналися як готується Свиняча грудинка з яблуками. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *