Рецепт “Свиняча грудинка з яблуками” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
6 ПОРЦІЇ, 3 ГОДИНи
Інгредієнти
❯ 800 г свинячої грудинки зі шкірою
❯ 600 г невеликих твердих кисло-солодких яблук
❯ 4 ст. л. рідкого меду
❯ 5–7 дрібних цибулин шалоту
❯ 1 гілочка розмарину
❯ 2 ст. л. яблучного оцту
❯ 6 ст. л. рослинної олії
❯ 4 зубки часнику
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування свинячої грудинки
Крок 1
У мисці мед перемішати з оцтом та 4 ст. л. рослинної олії, додати сіль та перець на смак. 1 цибулину очистити, дрібно посікти та підмішати у приготовлену суміш.
Крок 2
М’ясо вимити та обсушити, зробити на шкірі часті ромбоподібні надрізи. Викласти м’ясо у глибоку форму, полити медовою сумішшю з цибулею та помістити в холодильник на 1 год.
Крок 3
Духовку нагріти до 200 °. Розмарин промити, обсушити, листочки обірвати. Часник очистити та придушити широким лезом ножа.
Крок 4
Покласти до м’яса розмарин та часник і запікати 45 хв, регулярно поливаючи жиром, що утворилися у формі.
Крок 5
Цибулини, що залишилися, очистити та нарізати половинками чи четвертинками залежно від розміру.
Крок 6
Яблука вимити, обсушити та нарізати великими часточками, вилучивши серцевини. Викласти яблука та цибулю до м’яса, збризкати маслом, що залишилося, посолити, поперчити та запікати 15 хв.
Крок 7
Накрити форму листом алюмінієвої фольги, зменшити вогонь до 180° і запікати м’ясо з яблуками ще 45 хв. Перед подачею м’ясо і яблука з цибулею перекласти в посуд. Жир, що залишився у формі, розвести 70 мл білого вина, уварити та подати як соус.