Рецепт “Сирні пальчики по-венесуельськи” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 ГОДИНА
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 400 г борошна + для посипання робочої поверхні
❯ 1 ч. л. солі
❯ 120 г вершкового масла
❯ 1 яйце
❯ 120 мл холодної води
❯ 300 г середньотвердого сиру (за типом моцарели)
❯ 1 л рослинної олії
Покроковий процес приготування сирних пальчиків
Крок 1
Вершкове масло охолодити та дрібно посікти. Просіяти на вершкове масло борошно з сіллю і руками розім’яти масу на дрібну крихту.
Крок 2
Вбити яйце і, вливаючи холодну воду, вимісити гладке тісто. Сформувати з тіста кулю, загорнути його в харчову плівку і помістити у холодильник на 30 хв.
Крок 3
Тісто обім’яти та на посипаній борошном робочої поверхні розкотити в пласт завтовшки прибл. 3мм. Нарізати тісто тонкими довгими смужками.
Крок 4
Сир нарізати довгими товстими брусками та кожен обернути в смужку тіста, добре закривши та защипавши всі краї.
Крок 5
У сотейнику довести до кипіння достатню кількість рослинної олії та порційно обсмажувати вироби в киплячій олії
до золотистого кольору (3-5 хв).
Крок 6
Готові вироби викладати шумівкою на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру. Сирні пальчики подати
гарячими з десертним або соусом.