Рецепт “Сирники-кейки з шоколадним ганашем” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
15 виробів, 40 хвилин
Інгредієнти
– 400 г нежирного сиру
– 3 яйця
– 3 ст. л. цукру
– 4 ст. л. борошна
– Сіль
– Свіжоморожені ягоди
– Вершкове масло для змащування форм
– Цукрова пудра
Для ганаша:
– 200 г вершків
– 200 г темного молочного шоколаду
– 50 г вершкового масла
Покроковий процес приготування сирників-кейків з шоколадним ганашем
Крок 1
Для ганаша шоколад дрібно посікти і викласти в стійку миску. Додати олію. Вершки довести до кипіння, вилити на шоколад та перемішувати до отримання гладкої. однорідної маси. Ягоди розморозити на ситі та обсушити.
Крок 2
Яйця розділити на білки та жовтки. Білки збити в міцну піну зі щіпкою солі. Сир розтерти з жовтками та цукром, порціями підмішати борошно. Сирну масу добре збити за допомогою блендера. Підмішати у масу білки.
Крок 3
Духовку нагріти до 180 °. Підготувати форми для кексів і змастити їх невеликим кількістю вершкового масла. У кожну форму покласти 2-3 ягоди.
Крок 4
Наповнити форми сирним тестом і випікати вироби 20-25 хв. Готовим виробам дати охолонути у вимкненій духовці приблизно 7 хв.
Крок 5
Готові вироби викласти на тарілку, густо посипати цукровою пудрою та прикрасити шоколадним ганашем. Ганаш, що залишився, подати в окремому посуді. Страву доповнити ягодами.