Рецепт “Таджин з абрикосами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 900 г ягнятини
❯ 7 цибулин
❯ 2 зубчики часнику
❯ 2 ст. л. оливкової олії
❯ 1/2 ч. л. меленої кориці
❯ 1/2 ч. л. меленого коріандру
❯ 1/4 ч. л. меленого куміна
❯ 1/2 ч. л. меленого імбиру
❯ 300 г абрикосів, консервованих у сиропі
❯ 12 плодів кураги
❯ 100 г рідкого меду
❯ 50 г очищеного мигдалю
❯ 5 скибочок зацукрованого імбиру
❯ зерна граната
❯ 1 пучок кінзи
❯ сіль
Покроковий процес приготування таджину
Крок 1
М’ясо вимити, обсушити, нарізати кубиками та обсмажити у сотейнику на олії з усіх боків. Перекласти м’ясо в іншу
посуд, посолити, посипати всіма меленими прянощами та перемішати.
Крок 2
Цибулю та часник очистити і крупно порубати. 2/3 цибулі та часнику покласти в сотейник, зверху викласти м’ясо та накрити рештою цибулею та часником. Готувати під кришкою на повільному вогні 1 год 30 хв.
Крок 3
Мигдаль обсмажити на сковороді без додавання жиру. Кинзу промити, перебрати, обсушити та порубати. Зацукрований імбир дрібно нарізати.
Крок 4
Консервовані абрикоси вийняти з сиропу, у невеликій каструлі з товстим дном з’єднати з курагою, медом та готувати на повільному вогні, поки абрикоси та курага не почнуть карамелізуватися.
Крок 5
Додати карамелізовані плоди у сотейник і готувати 15 хв.
Крок 6
Готовий таджин подати, не перекладаючи в інший посуд. Страву посипати мигдалем, рубаною кінзою, зацукрованим імбиром та зернами граната.