Перейти до вмісту
Головна » Таджин з абрикосами

Таджин з абрикосами

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Таджин з абрикосами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    На 6 порцій:
    ❯ 900 г ягнятини
    ❯ 7 цибулин
    ❯ 2 зубчики часнику
    ❯ 2 ст. л. оливкової олії
    ❯ 1/2 ч. л. меленої кориці
    ❯ 1/2 ч. л. меленого коріандру
    ❯ 1/4 ч. л. меленого куміна
    ❯ 1/2 ч. л. меленого імбиру
    ❯ 300 г абрикосів, консервованих у сиропі
    ❯ 12 плодів кураги
    ❯ 100 г рідкого меду
    ❯ 50 г очищеного мигдалю
    ❯ 5 скибочок зацукрованого імбиру
    ❯ зерна граната
    ❯ 1 пучок кінзи
    ❯ сіль

    Покроковий процес приготування таджину

    Крок 1

    М’ясо вимити, обсушити, нарізати кубиками та обсмажити у сотейнику на олії з усіх боків. Перекласти м’ясо в іншу
    посуд, посолити, посипати всіма меленими прянощами та перемішати.

    Крок 2

    Цибулю та часник очистити і крупно порубати. 2/3 цибулі та часнику покласти в сотейник, зверху викласти м’ясо та накрити рештою цибулею та часником. Готувати під кришкою на повільному вогні 1 год 30 хв.

    Крок 3

    Мигдаль обсмажити на сковороді без додавання жиру. Кинзу промити, перебрати, обсушити та порубати. Зацукрований імбир дрібно нарізати.

    Крок 4

    Консервовані абрикоси вийняти з сиропу, у невеликій каструлі з товстим дном з’єднати з курагою, медом та готувати на повільному вогні, поки абрикоси та курага не почнуть карамелізуватися.

    Крок 5

    Додати карамелізовані плоди у сотейник і готувати 15 хв.

    Крок 6

    Готовий таджин подати, не перекладаючи в інший посуд. Страву посипати мигдалем, рубаною кінзою, зацукрованим імбиром та зернами граната.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Таджин з абрикосами. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *