Перейти до вмісту
Головна » Тарт із цибулею-пореєм та сиром

Тарт із цибулею-пореєм та сиром

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Тарт із цибулею-пореєм та сиром” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    НА 4 ПОРЦІЇ:
    Для тесту:
    ❯ 125 г вершкового масла
    ❯ 50 мл води
    ❯ 1 ч. л. солі
    ❯ 250 г борошна
    ❯ 1 жовток
    Для начинки та заливання:
    ❯ 2 стебла цибулі-порею (біла частина)
    ❯ 200 г козячого сиру
    ❯ 50 г тертого пармезану
    ❯ 70 г вершкового масла
    ❯ 200 мл вершків
    ❯ 2 ст. л. середньогострої гірчиці
    ❯ 1 жовток
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування тарту із цибулею-пореєм

    Крок 1

    Для тіста масло розм’якшити, розчинити сіль у воді. Борошно просіяти в миску, додати олію, жовток, влити воду з сіллю та руками вимісити гладке однорідне тісто. Сформувати з тіста кулю, загорнути її в харчову плівку та помістити в холодильник на 30 хв.

    Крок 2

    Духовку нагріти до 160 °. Охолоджене тісто тонко розкотити і вислати їм форму, зробивши борти. Тісто часто наколоти вилкою, накрити листом пергаменту, насипати сухий горох і випікати основу тарта 5 хв. Пергамент з горохом видалити, припеченій основі дати охолонути.

    Крок 3

    Підготувати начинку. Цибулю-порей нарізати шматочками довжиною 4-5 см, промити їх у воді з содою, обсушити
    і обсмажувати на сковороді на 40 г олії 10-12 хв, часто перемішуючи. Цибулю зняти з вогню та остудити. Сир
    нарізати невеликими скибочками.

    Крок 4

    Для заливання жовток розтерти з гірчицею і, вливаючи цівкою вершки, добре збити. Масу посолити і поперчити до смаку.

    Крок 5

    Обсмажену цибулю викласти на основу тарта, чергуючи шматочки цибулі та сиру. Вилити на тарт заливку. Масло (30 г), що залишилося, охолодити і дрібно порубати. Виріб посипати рубаною олією та пармезаном і випікати 20 хв. Подати теплим.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Тарт із цибулею-пореєм та сиром. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *