Рецепт “Тарт із цибулею-пореєм та сиром” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 4 ПОРЦІЇ:
Для тесту:
❯ 125 г вершкового масла
❯ 50 мл води
❯ 1 ч. л. солі
❯ 250 г борошна
❯ 1 жовток
Для начинки та заливання:
❯ 2 стебла цибулі-порею (біла частина)
❯ 200 г козячого сиру
❯ 50 г тертого пармезану
❯ 70 г вершкового масла
❯ 200 мл вершків
❯ 2 ст. л. середньогострої гірчиці
❯ 1 жовток
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування тарту із цибулею-пореєм
Крок 1
Для тіста масло розм’якшити, розчинити сіль у воді. Борошно просіяти в миску, додати олію, жовток, влити воду з сіллю та руками вимісити гладке однорідне тісто. Сформувати з тіста кулю, загорнути її в харчову плівку та помістити в холодильник на 30 хв.
Крок 2
Духовку нагріти до 160 °. Охолоджене тісто тонко розкотити і вислати їм форму, зробивши борти. Тісто часто наколоти вилкою, накрити листом пергаменту, насипати сухий горох і випікати основу тарта 5 хв. Пергамент з горохом видалити, припеченій основі дати охолонути.
Крок 3
Підготувати начинку. Цибулю-порей нарізати шматочками довжиною 4-5 см, промити їх у воді з содою, обсушити
і обсмажувати на сковороді на 40 г олії 10-12 хв, часто перемішуючи. Цибулю зняти з вогню та остудити. Сир
нарізати невеликими скибочками.
Крок 4
Для заливання жовток розтерти з гірчицею і, вливаючи цівкою вершки, добре збити. Масу посолити і поперчити до смаку.
Крок 5
Обсмажену цибулю викласти на основу тарта, чергуючи шматочки цибулі та сиру. Вилити на тарт заливку. Масло (30 г), що залишилося, охолодити і дрібно порубати. Виріб посипати рубаною олією та пармезаном і випікати 20 хв. Подати теплим.