Рецепт “Тефтелі з гречаної крупи” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 40 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 300 г рубаного м’яса
❯ 150 г гречаної крупи
❯ 1 цибулина
❯ 1 яйце
❯ борошно
❯ рослинна олія
❯ сіль
❯ перець
Для соусу:
❯ 300 мл томатного соку
❯ 1 цибулина
❯ 1 невелика морква
❯ рослинна олія
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування тефтелєй з гречаної крупи
Крок 1
Крупу відварити у достатній кількості води до готовності та повністю охолодити. Цибулину очистити, дрібно порубати. Відварену гречку перемішати з м’ясом та цибулею, вбити яйце, додати сіль і перець на смак. Масу добре
перемішати. Вологими руками сформувати з маси невеликі тефтелі. Вироби запанувати в борошні та обсмажити на гарячій рослинній олії з усіх боків. Обсмажені вироби перекласти у форму для запікання.
Крок 2
Цибулину та моркву очистити та порубати. На олії обсмажити цибулю і моркву до м’якості моркви, залити томатним соком та довести до кипіння. Додати сіль та перець на смак.
Крок 3
Духовку нагріти до 180 °. Гарячою томатною масою залити тефтелі та запікати в духовці 15 хв. Тефтелі подати з відвареною пастою.