Рецепт “Теплий салат із яловичим стейком” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 40 хвилин
У 1 порції: 890 ккал, 46 г білків,
62 г жирів, 37 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 2 стейки з яловичини по 200 г
❯ 130 мл рослинної олії
❯ 3 ст. л. винного оцту
❯ 2 ст. л. бальзамічного оцту
❯ 1 ч. л. вустерського соусу
❯ 2 великі цибулини
❯ 250 мл пахти
❯ 160 г борошна
❯ рослинна олія для смаження
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
❯ 4 помідори
❯ 1 качан салату айсберг або ромен
Покроковий процес приготування салату із яловичим стейком
Крок 1
Приготувати маринад, змішавши у мисці 100 мл рослинної олії, вустерський соус, винний та 1 стіл. ложку бальзамічного оцту. Покласти м’ясо та маринувати у холодильнику 1 ч. Тим часом цибулини очистити та нарізати кільцями завтовшки бл. 0,5 см. Викласти в миску, залити пахтою та маринувати в холодильнику 30 хв.
Крок 2
Борошно змішати з невеликою кількістю солі. Цибулеві кільця обваляти в борошні та обсмажувати на олії до золотистого кольору. Готові кільця перекладати на паперове рушник, щоб стек зайвий жир. Стейки вийняти з маринаду та обсмажувати по 3 хв з кожної сторони. Загорнути у фольгу та залишити на 10 хв. Помідори вимити, нарізати четвертинками та злегка обсмажити. Салат вимити та крупно нарвати. Змішати з помідорами, 1 стіл. ложкою бальзамічного оцту та 30 мл рослинної олії. Подати зі стейком та цибульними кільцями