Рецепт “Террін-суфле з баклажанів” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4 ПОРЦІЇ, 2 ГОДИНИ
Інгредієнти
❯ 3 баклажани
❯ 250 мл вершків
❯ 4 ст. л. рослинної олії
❯ 1 зубок часнику
❯ 1 цибулина шалоту
❯ 3 яйця
❯ 2 помідори
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування террін-суфле з баклажанів
Крок 1
Баклажани вимити та обсушити. 1 баклажан нарізати тонкими поздовжніми пластинами та обсмажити на сковороді на 2 ст. л. олії до м’якості. Баклажани, що залишилися очистити та нарізати скибочками. Часник очистити та дрібно
порубати.
Крок 2
Цибулину очистити, дрібно нарізати та обсмажувати на олії до прозорості. Додати часник та м’якуш баклажанів та обсмажувати на сковороді на 2 ст. л. рослинної олії до готовності. Овочеву суміш посолити, поперчити, злегка остудити та подрібнити в пюре, додавши вершки та яйця.
Крок 3
Помідори вимити, обсушити, очистити від насіння та нарізати кубиками.
Крок 4
Підготувати форму для запікання. Духовку нагріти до 180 °. Форму вистелити пластинами баклажанів так, щоб краї пластин звисали за борти форми. Викласти у форму половину пюре із баклажанів. Викласти помідори та накрити їх баклажанною масою, що залишилася.
Крок 5
Краї пластин загорнути на масу, збризкати олією і запікати виріб у духовці на водяній бані 45 хв. Готовий виріб повністю охолодити та витримати в холодильнику 1 год.