Рецепт “Вафлі з батату з грибами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 30 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 4 порції:
Для вафель:
❯ 200 г відвареного батату
❯ 125 г борошна
❯ 1 ч. л. розпушувача для тіста
❯ 125 мл вершків (від 15%)
❯ 1 ст. л. рафінованої рослинної олії + для обсмажування вафель
❯ сіль
Для грибів:
❯ 200 г печериць
❯ 1 ст. л. рослинної олії
❯ 1 зубок часнику
❯ 1/2 цибулини
❯ 1/4 ч. л. діжонської гірчиці
❯ 1 ст. л. соєвого соусу
Для соусу:
❯ 150 мл вершків (33%)
❯ 3 ст. л. маскарпоне
❯ сіль
❯ перець
❯ рубана шніт-цибуля
Покроковий процес приготування вафлів з батату
Крок 1
Гриби очистити, промити, обсушити та нарізати тонкими пластинами. Часник та цибулину очистити та порубати.
Крок 2
На сковороді на гарячому маслі обсмажувати гриби, поки з них не випарується вся волога. Додати цибулю та часник і, перемішуючи, обсмажувати до золотистого кольору грибів. Додати гірчицю та соєвий соус, добре перемішати та прогрівати 5–7 хв.
Крок 3
Для соусу вершки добре охолодити та збити у міцну піну. Додати маскарпоне та повторно збити. Посолити та поперчити до смаку.
Крок 4
Для вафель батат розім’яти у пюре з молоком і маслом, додати борошно з розпушувачем і щіпкою солі та перемішати до отримання однорідного гладкого тіста. Вафельницю змастити невеликим кількістю олії та порційно обсмажити вафлі.
Крок 5
Вафлі подати гарячими з грибним соусом. Посипати рубаним шнитт-цибулею.