Рецепт “Яловичий суп з галушками з кісткового мозку” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 4 години 35 хвилин
У 1 порції: 350 ккал, 26 г білків,
17 г жирів, 35 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 300 г яловичих ребер
❯ 1 морква
❯ 1 корінь петрушки
❯ 1/4 бульби селери
❯ 1/2 цибулини
❯ 5 горошин чорного перцю
❯ сіль
❯ листочки петрушки
Для кліток:
❯ 600 г мозкових кісток
❯ 150 г черствого багета
❯ 100 мл молока
❯ 2 яйця
❯ 1 ст. л. рубаної петрушки
❯ сіль
❯ свіжомелений чорний перець
❯ 2–3 ст. л. товчених сухарів
Покроковий процес приготування супу з галушками
Крок 1
Мозок вийняти з кісток. Кістки та ребра в каструлі залити холодною водою (1,5 л), довести до кипіння. Зняти піну. Всипати горошини чорного перцю та посолити. Варити прибл. 3 год, при необхідності підливаючи воду. Овочі покласти в бульйон, варити 20 хв, вийняти та протерти через сито
Крок 2
Для галушок багет викришити, залити молоком і дати набрякнути. Яйця розділити на жовтки та білки. Кістковий мозок подрібнити та змішати з жовтками та петрушкою. Посолити та поперчити, додати багет та сухарі. Білки збити в міцну піну та ввести у хлібну масу. Сформувати невеликі галушки, відварити їх у киплячому бульйоні, вийняти шумівкою та обдати холодною водою. Повернути галушки в бульйон. Для подачі бульйон нагріти, розлити в порційні тарілки та посипати листочками петрушки.