Рецепт “Яловичина у винному соусі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 5 годин
У 1 порції: 440 ккал, 21 г білків,
33 г жирів, 7 г вуглеводів
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 600 г м’якоті яловичини (задня частина)
❯ 2 моркви
❯ 1 рубана цибулина
❯ 1 пучок запашних трав (чебрець, лавровий лист, петрушка, шавлія, селера, розмарин)
❯ 2 горошини чорного перцю
❯ морська сіль
❯ 300 мл сухого червоного вина
❯ 2 ст. л. оливкової олії
❯ 80 г бекону
❯ м’ясний бульйон
❯ 50 г вершкового масла
❯ 1 ст. л. борошна
Покроковий процес приготування яловичини у винному соусі
Крок 1
М’ясо вимити, добре обсушити, нарізати шматочками. Моркву вимити, очистити, нарізати кружальцями. У мисці м’ясо з’єднати з морквою та цибулею, додати запашні трави, горошок перець. Влити вино, перемішати та маринувати м’ясо 4–8 год.
Крок 2
М’ясо та овочі перекласти в інший посуд, маринад із травами зібрати. Бекон нарізати смужками та обсмажувати в
сотейник на оливковій олії бл. 3 хв. Додати м’ясо та обсмажити його з усіх боків. Посолити, покласти овочі та готувати, поки рідина повністю не випарується. Влити маринад та гасити на слабкому вогні бл. 1 год 30 хв. При необхідності влити трохи бульйону.
Крок 3
Коли м’ясо буде готове, у соус, що утворився, покласти вершкове масло і загуснути його борошном. Готувати ще 10 хв.