Рецепт “Яєчні тістечка” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
20-25 порцій, 40 хвилин
Інгредієнти
– 500 г готового листкового тіста
– 1 л молока
– Цедра 1 лимона (тонкою стрічкою)
– 2 палички кориці
– 300 г цукру
– 80 г борошна
– 12 жовтків
– Сіль
Покроковий процес приготування яєчних тістечок
Крок 1
Нагріти духовку до 240°C. Підготувати формочки для випікання (Наприклад, для кексів).
Крок 2
У сотейнику молоко довести до кипіння з цедрою та паличками кориці та зменшити вогонь до мінімуму. Цедру та палички кориці видалити.
Крок 3
У мисці борошно перемішати з цукром і щіпкою солі та всипати в молоко. Масу перемішати до однорідності та зняти з вогню. Палички кориці та цедру видалити та дати молоку охолонути при кімнатній температурі прибл. 10 хв.
Крок 4
Жовтки розбовтати в окремому посуді, додати до молочного масі та перемішати до отримання однорідності.
Крок 5
Повернути сотейник на вогонь і, постійно перемішуючи, варити молочно-яєчну суміш на повільному вогні, поки вона не почне густіти.
Крок 6
Тісто тонко розкотити та нарізати кружками трохи більше діаметра форм. Вислати формочки тестом, роблячи бортики та добре притискаючи тісто до країв.
Крок 7
Розлити за формами з тестом молочно-яєчну масу, заповнивши їх на 3/4. Випікати вироби 20 хв. (Якщо палиці на кремі не з’явилися, випікати ще близько 5 хв.)