Рецепт “Заливний пиріг з ягодами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 4 ПОРЦІЇ
Для тесту:
❯ 125 г борошна
❯ 60 г вершкового масла
❯ 35 г цукру
❯ 1 жовток
❯ 2 ст. л. води
❯ жир для змащування форми
Для начинки та заливання:
❯ 350 мл молока
❯ 300 г рикотти
❯ 50 г сиру
❯ 60 г кукурудзяного крохмалю
❯ 1 жовток
❯ 6 білків
❯ 125 г цукру
❯ цедра 1 лимона
❯ 2 яблука
❯ 200 г малини та ожини
Покроковий процес приготування заливного пиріга
Крок 1
Для тіста олію охолодити та дрібно порубати. У глибокій мисці присипати олію борошном та руками розім’яти в дрібну крихту.
Крок 2
В окремому посуді жовток розтерти добіли з цукром і водою, підмішати в крихітну масу та вимісити однорідне гладке тісто. Сформувати з тіста кулю, загорнути в харчову плівку та помістити в холодильник на 1 год.
Крок 3
Духовку нагріти до 210 °. Форму з високими борти змастити жиром. Тісто тонко розкотити на посипаній борошном робочої поверхні, вислати їм форму та часто наколоти вилкою.
Крок 4
Яблука вимити і, видаливши серцевини, нарізати часточками середньої товщина. Ягоди промити під тонким струменем води на ситі та акуратно обсушити. Викласти на тісто яблука та половину ягід.
Крок 5
У каструлі жовток розтерти з 1/2 цукру, крахмалем і цедрою та, збиваючи, влити тонким струмком молоко. Поставити кастрюлю на повільний вогонь та нагрівати, збиваючи, поки маса не почне густіти. Каструлю зняти
з вогню і дати масі трохи охолонути.
Крок 6
Рікотту розтерти з сиром та підмішати в теплу масу. В окремій посуді білки збити з цукром та підмішати в приготовлену масу.
Крок 7
Залити масою ягоди та яблука у формі. Трохи ягід, що залишилися відкласти для подачі, решту рівномірно розподілити по виробу. Випікати пиріг 30-35 хв. Готовому пирогу дати охолонути за кімнатної температури.
Подати охолодженим.