Перейти до вмісту
Головна » Заливний пиріг з ягодами

Заливний пиріг з ягодами

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Заливний пиріг з ягодами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    НА 4 ПОРЦІЇ
    Для тесту:
    ❯ 125 г борошна
    ❯ 60 г вершкового масла
    ❯ 35 г цукру
    ❯ 1 жовток
    ❯ 2 ст. л. води
    ❯ жир для змащування форми
    Для начинки та заливання:
    ❯ 350 мл молока
    ❯ 300 г рикотти
    ❯ 50 г сиру
    ❯ 60 г кукурудзяного крохмалю
    ❯ 1 жовток
    ❯ 6 білків
    ❯ 125 г цукру
    ❯ цедра 1 лимона
    ❯ 2 яблука
    ❯ 200 г малини та ожини

    Покроковий процес приготування заливного пиріга

    Крок 1

    Для тіста олію охолодити та дрібно порубати. У глибокій мисці присипати олію борошном та руками розім’яти в дрібну крихту.

    Крок 2

    В окремому посуді жовток розтерти добіли з цукром і водою, підмішати в крихітну масу та вимісити однорідне гладке тісто. Сформувати з тіста кулю, загорнути в харчову плівку та помістити в холодильник на 1 год.

    Крок 3

    Духовку нагріти до 210 °. Форму з високими борти змастити жиром. Тісто тонко розкотити на посипаній борошном робочої поверхні, вислати їм форму та часто наколоти вилкою.

    Крок 4

    Яблука вимити і, видаливши серцевини, нарізати часточками середньої товщина. Ягоди промити під тонким струменем води на ситі та акуратно обсушити. Викласти на тісто яблука та половину ягід.

    Крок 5

    У каструлі жовток розтерти з 1/2 цукру, крахмалем і цедрою та, збиваючи, влити тонким струмком молоко. Поставити кастрюлю на повільний вогонь та нагрівати, збиваючи, поки маса не почне густіти. Каструлю зняти
    з вогню і дати масі трохи охолонути.

    Крок 6

    Рікотту розтерти з сиром та підмішати в теплу масу. В окремій посуді білки збити з цукром та підмішати в приготовлену масу.

    Крок 7

    Залити масою ягоди та яблука у формі. Трохи ягід, що залишилися відкласти для подачі, решту рівномірно розподілити по виробу. Випікати пиріг 30-35 хв. Готовому пирогу дати охолонути за кімнатної температури.
    Подати охолодженим.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Заливний пиріг з ягодами Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *