Перейти до вмісту
Головна » Запечена картопля під сирною скоринкою

Запечена картопля під сирною скоринкою

    Лазання з білими грибами

    Рецепт “Запечена картопля під сирною скоринкою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 година 30 хвилин

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    ❯ 700 г печериць
    ❯ 1 цибулина
    ❯ 1 кг картоплі
    ❯ 2 зубчики часнику
    ❯ 70 г оливкової олії
    ❯ 200 мл вершків 10% жирності
    ❯ 200 г сиру
    ❯ 1/2 пучка кропу
    ❯ сіль
    ❯ мелений чорний перець

    Покроковий процес приготування запеченої картоплі
    Лазання з білими грибами1

    Крок 1

    Печериці очистити, протерти вологою серветкою і потім нарізати тонкими пластинами. Цибулину очистити, вимити та нарізати півкільцями.

    Лазання з білими грибами2

    Крок 2

    На сковороді розігріти оливкову олію та обсмажувати цибулю до золотистого кольору. Додати печериці та, помішуючи, готувати разом 5 хв.

    Лазання з білими грибами3

    Крок 3

    Картоплю очистити, ретельно вимити та нарізати тонкими кружальцями. Часник очистити, дрібно посікти, потім перемішати з картоплею.

    Лазання з білими грибами3

    Крок 4

    Духовку нагріти до 180 °. Половину картоплі викласти у форму, укласти гриби з цибулею, потім картопля, що залишилася. Полити 100 мл вершків. Запікати 40 хв під фольгою

    Лазання з білими грибами3

    Крок 5

    Сир натерти на великій тертці. З картоплі зняти фольгу, залити гарячими вершками, що залишилися, посипати тертим сиром та поставити в духовку ще на 10 хв.

    Лазання з білими грибами3

    Крок 6

    Зелень кропу вимити, обсушити та дрібно нарізати. Запеченій картоплі дати трохи охолонути, розділити на шматочки, посипати кропом та подати на стіл.

    Сьогодні ми дізналися як готується Запечена картопля під сирною скоринкою. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *