Рецепт “Запечена картопля під сирною скоринкою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 30 хвилин
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 700 г печериць
❯ 1 цибулина
❯ 1 кг картоплі
❯ 2 зубчики часнику
❯ 70 г оливкової олії
❯ 200 мл вершків 10% жирності
❯ 200 г сиру
❯ 1/2 пучка кропу
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
Покроковий процес приготування запеченої картоплі
Крок 1
Печериці очистити, протерти вологою серветкою і потім нарізати тонкими пластинами. Цибулину очистити, вимити та нарізати півкільцями.
Крок 2
На сковороді розігріти оливкову олію та обсмажувати цибулю до золотистого кольору. Додати печериці та, помішуючи, готувати разом 5 хв.
Крок 3
Картоплю очистити, ретельно вимити та нарізати тонкими кружальцями. Часник очистити, дрібно посікти, потім перемішати з картоплею.
Крок 4
Духовку нагріти до 180 °. Половину картоплі викласти у форму, укласти гриби з цибулею, потім картопля, що залишилася. Полити 100 мл вершків. Запікати 40 хв під фольгою
Крок 5
Сир натерти на великій тертці. З картоплі зняти фольгу, залити гарячими вершками, що залишилися, посипати тертим сиром та поставити в духовку ще на 10 хв.
Крок 6
Зелень кропу вимити, обсушити та дрібно нарізати. Запеченій картоплі дати трохи охолонути, розділити на шматочки, посипати кропом та подати на стіл.