Рецепт “Запечена риба з грибами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година
Інгредієнти
На 4 порції:
– 2 філе судака
– сік та цедра 1/2 лимона
– 2 гілочки кропу
– 1 стебло цибулі-порею
– 4 печериці
– 150 г сирих креветок
– 300 мл вершків 20%-ної жирності
– 100 г тертого сиру
– кілька листків салату
– сіль
– мелений чорний перець
Покроковий процес приготування запеченої риби з грибами
Крок 1
Філе судака вимити та добре обсушити паперовим рушником. Потім трохи поперчити, збризкати соком лимона, посипати цедрою і залишити у прохолодному місці на 15 хв.
Крок 2
Гілочки кропу вимити, добре обсушити паперовим рушником і дрібно порубати. Стебло цибулі-порею нарізати тонкими кільцями, промити проточною холодною водою та обсушити.
Крок 3
Печериці протерти вологою серветкою, щоб видалити землю, потім очистити та нарізати тонкими пластинами. Можна збризкати соком лимона. Духовку нагріти до 180 °.
Крок 4
Невелику форму для запікання трохи змастити будь-яким жиром і укласти підготовлене рибне філе. Зверху розподілити цибулю-порей, сирі креветки та нарізані пластинами печериці.
Крок 5
Вершки з’єднати з кропом та тертим сиром, трохи посолити та поперчити. Суміш, що вийшла розподілити по рибі з грибами та креветками. Поставити в духовку та запікати близько 15 хв.
Крок 6
Листя салату вимити, добре обсушити паперовим рушником і розкласти по порційним тарілкам. Зверху помістити крупно нарізану запечену рибу та одразу подати на стіл.