Рецепт “Запечена свинина з фруктовою начинкою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
6 ПОРЦІЙ, 2 ГОДИНИ
Інгредієнти
❯ 1,2 кг свинини (нашийок, бажано одним шматком)
❯ 2 ст. л. рослинної олії
❯ 1 стебло цибулі-порею
❯ 2 зубки часнику
❯ 1 ч. л. листя чебрецю
❯ 1 ч. л. рубаної шавлії
❯ 100 мл курячого бульйону
❯ 2 груші
❯ 1 яблуко
❯ 70 г тертого сиру
❯ жменю дрібно рубленого мигдалю
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування свинини з фруктовою начинкою
Крок 1
Яблуко та груші вимити, обсушити, за бажанням очистити та нарізати кубиками, видаливши серцевини. Цибуля та часник очистити, цибулю нарізати кільцями, часник дрібно порубати.
Крок 2
На сковороді на невеликій кількості олії обсмажувати цибулю та часник до прозорості цибулі. Додати чебрець, шавлія, влити бульйон і довести до кипіння.
Крок 3
Закласти фрукти, зменшити вогонь до мінімуму та готувати 5 хв. Масу посолити та поперчити, підмішати в масу
горіхи, прогрівати 5 хв, додати сир і перемішати.
Крок 4
Духовку нагріти до 200 °. Форму для запікання змастити олією. М’ясо промити, обсушити, по довжині шматка зробити глибокий надріз, не прорізаючи шматок до кінця, та закласти в нього приготовлену масу.
Крок 5
Краї надрізу скріпити дерев’яними шпажками та перекласти виріб у форму. Запікати м’ясо бл. 1 год 20 хв. У ході приготування поливати тим, хто утворився у формі жиром. Подати з обсмаженими грушами.