Перейти до вмісту
Головна » Запечені капустяні стейки

Запечені капустяні стейки

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Запечені капустяні стейки” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    6 ПОРЦІЙ, 1 ГОДИНА

    Інгредієнти

    ❯ 1 качан капусти білокачанної (бл. 1 кг)
    ❯ 8 скибочок копченої грудинки
    ❯ 8 зубків часнику
    ❯ 100 мл рослинної олії
    ❯ 2 ст. л. соку лимона
    ❯ сіль
    ❯ перець
    ❯ кілька гілочок чебрецю

    Покроковий процес приготування капустяних стейків

    Крок 1

    Грудинку нарізати брусочками та обсмажувати на сковороді, поки з неї не витопиться жир та брусочки не стануть хрусткими. За допомогою шумівки перекласти грудинку в інший посуд.

    Крок 2

    Часник очистити, нарізати тонкими пластинами, обсмажувати на жирі з-під грудинки до золотистого кольору та перекласти до грудинки. Жир добре охолодити.

    Крок 3

    Капусту вимити, обсушити, пошкоджене верхнє листя видалити. Нарізати капусту пластинами товщиною бл. 2 див.

    Крок 4

    У щільному поліетиленовому пакеті змішати олію із соком лимона, додати по щіпці солі та перцю. Додати до пакета
    охололий жир з-під грудинки та часнику і добре перемішати.

    Крок 5

    Викласти у пакет капусту. Пакет щільно закрити та добре струсити, щоб усі «стейки» вкрилися соусом. Пакет із капустою помістити у холодильник на 30 хв.

    Крок 6

    Духовку нагріти до 200 °. Підготувати лист і змастити його невеликою кількістю рослинної олії. Викласти на лист
    капусту, додати гілочки чебрецю, полити соусом, в якому вона маринувалась, і запікати 30-35 хв. Подати гарячою.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Запечені капустяні стейки. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *