Рецепт “Запіканка а-ля лазіння” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 година 10 хвилин
У 1 порції: 850 ккал, 41 г білків,
61 г жирів, 58 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 3 баклажани
❯ сіль
❯ 1 цибулина
❯ 4 зубчики часнику
❯ 3 ст. л. рослинної олії
❯ 400 г рубаного м’яса
❯ 2 ст. л. томата-пасти
❯ 500 г консервованих помідорів у власному соку
❯ мелений чорний перець
❯ 2–3 ч. л. сушених італійських трав (материнка, чебрець)
❯ прибл. 800 мл соусу бешамель
❯ 30 г тертого сиру
Покроковий процес приготування запіканки а-ля лазіння
Крок 1
Баклажани вимити, нарізати поздовжніми скибочками завтовшки прибл. 0,5 см, пересипати сіллю та залишити так на 20 хв. Тим часом цибулю та часник очистити, подрібнити та обсмажити на 2 стіл. ложках олії до напівпрозорості. Додати рубане м’ясо і при постійному помішуванні готувати, поки воно не стане розсипчастим. Підмішати томат-пасту та м’якуш консервованих помідорів разом із соком. Приправити сушеними травами, посолити, поперчити та тушити м’ясо під кришкою на слабкому вогні 1 год. За 15 хв до готовності м’яса зняти кришку, щоб випарувалася зайва рідина
Крок 2
Скибочки баклажанів промити від солі та обсушити. М’ясну суміш розділити на дві частини. Глибоку форму для запікання змастити рештою олією, на дно налити трохи соусу. Шарами викладати у форму скибочки овочів та м’ясну начинку, поливаючи кожен шар начинки соусом. Останнім шаром викласти скибочки овочів, полити їх соусом, що залишився та запікати бл. 40-45 хв при 170 °. За 15 хв до готовності посипати запіканку тертим сиром. Подати теплою з листовим салатом.