Рецепт “Запіканка з шинкою під сиром” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 30 хвилин
У 1 порції: 460 ккал, 19 г білків,
34 г жирів, 22 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 1 велика цибулина
❯ 85 г вершкового масла
❯ 1 ст. л. листя чебрецю або петрушки
❯ 5 тонких скибочок вареної шинки
❯ 1,5 кг брукви
❯ 70 г тертого сиру типу ементаль
❯ 125 г моцарели
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
Покроковий процес приготування запіканки з шинкою
Крок 1
Нагріти духовку до 180 °. Цибулю очистити та нарізати півкільцями. На сковороді розтопити половину вершкового масла та обсмажувати цибулю до напівпрозорості. Посипати зеленню та готувати, помішуючи, на слабкому вогні ок. 8 хв, поки цибуля не набуде золотистого відтінку.
Крок 2
Шинку нарізати широкими смужками. Брукву вимити, очистити, нарізати тонкими скибочками та бланшувати у киплячій підсоленій воді 2 хв. Відкинути на друшляк.
Крок 3
Форму вислати папером для випікання, на дно викласти третину брукви, посолити та поперчити. Додати половину цибулі, накрити смужками шинки та посипати тертим сиром. Шари повторити. Зверху викласти масло, що залишилося у вигляді стружки та запікати 10 хв. Моцарелу нарізати скибочками та викласти поверх запіканки. Поставити до духовки ще на 45 хв.