Перейти до вмісту
Головна » Запіканка з шинкою під сиром

Запіканка з шинкою під сиром

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Запіканка з шинкою під сиром” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 година 30 хвилин
    У 1 порції: 460 ккал, 19 г білків,
    34 г жирів, 22 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    ❯ 1 велика цибулина
    ❯ 85 г вершкового масла
    ❯ 1 ст. л. листя чебрецю або петрушки
    ❯ 5 тонких скибочок вареної шинки
    ❯ 1,5 кг брукви
    ❯ 70 г тертого сиру типу ементаль
    ❯ 125 г моцарели
    ❯ сіль
    ❯ мелений чорний перець

    Покроковий процес приготування запіканки з шинкою

    Крок 1

    Нагріти духовку до 180 °. Цибулю очистити та нарізати півкільцями. На сковороді розтопити половину вершкового масла та обсмажувати цибулю до напівпрозорості. Посипати зеленню та готувати, помішуючи, на слабкому вогні ок. 8 хв, поки цибуля не набуде золотистого відтінку.

    Крок 2

    Шинку нарізати широкими смужками. Брукву вимити, очистити, нарізати тонкими скибочками та бланшувати у киплячій підсоленій воді 2 хв. Відкинути на друшляк.

    Крок 3

    Форму вислати папером для випікання, на дно викласти третину брукви, посолити та поперчити. Додати половину цибулі, накрити смужками шинки та посипати тертим сиром. Шари повторити. Зверху викласти масло, що залишилося у вигляді стружки та запікати 10 хв. Моцарелу нарізати скибочками та викласти поверх запіканки. Поставити до духовки ще на 45 хв.

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *