Рецепт “Зелений суп із листового салату” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4 ПОРЦІі, 45 ХВИЛИН
Інгредієнти
❯ 2 великі качани листового салату
❯ 3–4 бульби картоплі
❯ 1 невеликий корінь петрушки
❯ 1 цибулина
❯ по 2–3 гілочки кропу та петрушки
❯ 1–2 ст. л. соку лимона
❯ 1 кубик овочевого бульйону
❯ 2 варені яйця
❯ 4 ст. л. жирної сметани
❯ рослинна олія
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування зеленого супу
Крок 1
Салат промити, обсушити та нашаткувати. Картопля та корінь петрушки очистити, вимити, обсушити та нарізати кубиками. Цибулину очистити та дрібно нарізати. У сотейнику на невеликій кількості рослинної олії обсмажувати цибулю до прозорості.
Крок 2
Закласти в сотейник листя салату і готувати, доки листя не опадуть. Збризкати листя соком лимона, злегка посолити, поперчити та зняти з вогню.
Крок 3
У каструлі довести до кипіння 2 л води та приготувати бульйон, додавши подрібнений кубик бульйону. У киплячий бульйон закласти картопля та корінь петрушки, злегка посолити та готувати під кришкою на повільному вогні 20 хв.
Крок 4
Кріп і петрушку промити, обсушити та порубати. У каструлю до картоплі закласти цибулю із салатом та рубану зелень. Суп посолити, поперчити та приправити соком лимона на смак. Довести суп до кипіння і готувати під кришкою на повільному вогні прибл. 7 хв.
Крок 5
Готовий суп розлити по тарілках. У кожну порцію додати 1 ст. л. сметани та 1/2 вареного яйця.