Рецепт “Авголемоно грецький курячий суп з яйцем” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 1,5 л курячого бульйону
❯ 100 г довгозерного рису
❯ 2 яйця
❯ 2 лимони + 1/2 для подачі
❯ 2 повних філе курячої грудки
❯ 2 гілочки кропу
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування авголемоно грецького супу
Крок 1
У каструлі довести до кипіння половину бульйону, всипати рис і варити до готовності. В окремому посуді довести до кипіння бульйон, що залишився, закласти в нього курячі грудки, повторно довести до кипіння та варити під кришкою на повільному вогні прибл. 15 хв. Відварені грудки перекласти в інший посуд, бульйон остудити.
Крок 2
Цедру лимонів натерти, віджати сік. Яйця розбовтати в глибокій мисці, додавши сік і цедру лимона і вливаючи тонким струмком 2 половники бульйону з-під курячих грудок.
Крок 3
Суміш перемішати з бульйоном, що залишився. і рисом у бульйоні та на повільному вогні довести до кипіння. Додати сіль та перець на смак і готувати, доки суп не почне густіти. Грудки нарізати смужками, кріп промити, обсушити та порубати. Розлити суп по тарілках, у кожну покласти трохи м’яса, посипати кропом і прикрасити кружальцями лимона.