Рецепт “Бефстроганів з печерицями” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 45 хвилин
Інгредієнти
На 6-8 порцій:
❯ 1 кг телятини
❯ 300 г печериць
❯ 1 цибулина
❯ 200 мл вершків
❯ 80 г борошна
❯ 1 ч. л. діжонської гірчиці
❯ 300 г помідорів у власному соку
❯ 80 мл сухого білого вина
❯ 80 мл курячого бульйону
❯ 1 ч. л. меленої паприки
❯ прибл. 50 г вершкового масла
❯ рослинна олія
❯ сіль
❯ перець
Для подачі:
❯ кілька гілочок петрушки
Покроковий процес приготування бефстроганіва з печерицями
Крок 1
М’ясо промити, обсушити та нарізати тонкими довгими брусками. У пластиковому пакеті борошно перемішати із щіпкою солі та перцю. Викласти в пакет м’ясо і струсити, щоб усі шматочки повністю покрилися борошняною сумішшю. У сотейнику на суміші масел обсмажити м’ясо до золотистого кольору і перекласти його в інший посуд. Цибулину очистити та нарізати півкільцями.
Крок 2
Гриби нарізати тонкими пластинами. На жирі з-під м’яса обсмажувати цибулю до прозорості. Закласти гриби та готувати, помішуючи, до золотистого кольору цибулі. Додати помідори, довести до кипіння та уварити суміш наполовину. Додати гірчицю та паприку, влити бульйон, вино, довести до кипіння і готувати, акуратно перемішуючи, 7-10 хв.
Крок 3
Закласти м’ясо, добре перемішати та готувати на середньому вогні бл. 10 хв. Страву посолити та поперчити до смаку. Зменшити вогонь до мінімуму і, перемішуючи, влити вершки. Страву довести до кипіння, готувати бл. 5 хв і зняти з вогню. Готову страву посипати листочками петрушки або рубаною зеленню до смаку. Подати з гарніром з пасти, відвареного білого рису або картоплі.