Рецепт “Бісквітний рулет з какао та ягодами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 50 хвилин
У 1 порції: 250 ккал, 4 г білків,
13 г жирів, 30 г вуглеводів
Інгредієнти
На 15 порцій:
Для бісквіта:
❯ 5 яєць
❯ 160 г цукру
❯ 160 г борошна
❯ 1 ч. л. розпушувача
❯ 20 г просіяного порошку какао
Для начинки:
❯ 150 г розм’якшеного вершкового масла
❯ 80 г цукрової пудри
❯ 2 ст. л. просіяного порошку какао
❯ 1 ст. л. мигдального лікеру
❯ 150 г свіжих або заморожених ягід
❯ 1/2 пакетика червоного желе для торта
❯ 30 г шоколаду
Покроковий процес приготування бісквітного рулету
Крок 1
Для тесту білки відокремити від жовтків та збити у міцну піну. Жовтки збивати з цукром до отримання пишної світлої
маси. Невеликими порціями підмішати просіяне борошно з какао та розпушувачем. В останню чергу акуратно ввести в тісто збиті білки. Вилити тісто на вистелений папером для випікання лист, розрівняти та випікати в духовці 8-10 хв при 200 °. Готовий бісквіт перекинути на посипаний цукром рушник. Папір видалити. Згорнути бісквіт разом з рушником в рулет і дати йому охолонути.
Крок 2
Для крему вершкове масло міксером у пишну масу з какао та цукровою пудрою. Додати лікер. Приготувати желе для торта згідно з інструкцією на пакуванні, залити їм ягоди. Бісквіт розгорнути, викласти ягідну начинку, поступово розподілити 2/3 масляного крему. Акуратно згорнути бісквіт у рулет, обмазати його кремом, що залишився, і прибрати в холодильник, щоб крем затвердів.
Крок 3
Тим часом шоколад натерти. Охолоджений бісквітний рулет посипати шоколадною стружкою та за бажанням прикрасити фігурками із шоколаду.