Рецепт “Броде рибний суп по-хорватськи” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
6 порцій, 30-40 хвилин
Інгредієнти
– 1,5 кг морської риби асорті (3–5 видів, готової до кулінарної обробки)
– 50 мл рослинної олії
– 4 ст. л. білого винного оцту
– 6 зубків часнику
– 1/2 пучка петрушки
– 3 великі цибулини
– 3 помідори
– 600–800 мл води (або рибного бульйону)
– 12 мідій або інших молюсків
– 6 великих креветок
– Перець
– Сіль
Покроковий процес приготування рибного супу по-хорватськи
Крок 1
Помідори вимити, очистити та дрібно посікти. Цибуля та часник очистити та порубати. Петрушку промити, перебрати, обсушити та дрібно порубати.
Крок 2
У сотейнику з товстим дном на гарячій олії обсмажувати цибуля та часник до прозорості цибулі. Додати помідори, влити бл. 200 мл води (бульйону), довести до кипіння та готувати 10 хв.
Крок 3
Рибу вимити, обсушити, крупно нарізати та присипати невеликою кількістю солі. Підготовлену рибу закласти у сотейник та залити водою до краю посуду.
Крок 4
Влити в сотейник оцет, блюдо посолити та поперчити до смаку, довести до кипіння та варити на повільному вогні 20 хв.
Крок 5
Закласти креветки, довести суп до кипіння та готувати 5 хв. Закласти молюски, додати петрушку та готувати ще 5 хв.
НА ЗАМІТКУ
Страву не перемішувати, щоб не розфарбувати шматки риби! Якщо продукти у сотейнику розподілилися нерівномірно, накрити його кришкою та добре струсити.