Рецепт “Буріто з куркою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 години
У 1 порції: 200 ккал, 64 г білків,
24 г жирів, 7 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 5 курячих стегон
❯ сіль
❯ 1/2 ст. л. вершкового масла
❯ 1/2 склянки курячого бульйону чи води
❯ 300 г консервованої червоної квасолі
❯ 1 червона цибулина
❯ 1 ст. л. рослинної олії
❯ 1 склянка консервованих зерен кукурудзи
❯ 1,5 склянки відвареного рису
❯ 150 мл гострого томатного соусу
❯ 100 г тертого сиру
❯ мелений чорний перець
❯ 8 тонких лавашів або коржів тортилья
Покроковий процес приготування буріто з куркою
Крок 1
Нагріти духовку до 180 °.Курячі стегна вимити, обсушити, натерти сіллю та викласти у форму для запікання. Змастити їх вершковим маслом та запікати в духовці 10 хв. Влити 1/2 склянки бульйону або води та тушити стегенця в духовці прибл. 40-45 хв, час від часу поливаючи їх бульйоном.
Крок 2
Квасолю промити на друшляку холодною водою. Цибулю очистити, порубати та обсмажувати на олії 4 хв. Додати кукурудзу і готувати на слабкому вогні ще кілька хвилин, часто помішуючи. Зняти з вогню, додати рис, квасолю та томатний соус, перемішати.
Крок 3
Остигло філе стегенця нарізати дрібними шматочками. Разом із половиною тертого сиру додати до рису, поперчити.
Крок 4
У центр кожного коржика викласти порцію начинки та скласти коржики конвертиками. Викласти їх на висланий папером для випікання лист, посипати сиром, що залишився, і запікати в духовці бл. 3-4 хв при 190-200 °. Добре подати з густою сметаною або кремом з авокадо.