Рецепт “Буряковий суп на пахті та йогурті” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 ГОДИНИ
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 600 г молодих буряків з бадиллям
❯ 500 мл овочевого бульйону
❯ 1 ст. л. цукру
❯ 300 мл пахти
❯ 150 мл натурального йогурту
❯ 1 ст. л. соку лимона
❯ 2 бульби картоплі
❯ сіль
❯ перець
Для подачі:
❯ 1/2 пучка кропу та петрушки
❯ 1/2 пучка зеленої цибулі
❯ 4 варені яйця
Покроковий процес приготування бурякового супу
Крок 1
Картоплю вимити, відварити до готовності, потім очистити, нарізати скибочками та відкласти.
Крок 2
Буряк вимити, бадилля зрізати, зберігши листя, і тонко нашаткувати. Плоди буряка очистити, в каструлі залити 750 мл холодної води та варити до готовності на середньому вогні (близько 25 хв).
Крок 3
Влити в каструлю бульйон, додати цукор, довести до кипіння та зняти з вогню. Дати рідини повністю охолонути. 1–2 буряки вийняти, нарізати скибочками та відкласти, решту пюрувати за допомогою занурювального блендера.
Крок 4
У охолоджений суп влити пахту, йогурт і добре перемішати. Додати сік лимона, сіль та перець на смак, закласти картоплю, відкладений буряк і нашатковане бадилля.
Крок 5
Для подачі кріп, петрушку та цибулю промити, цибулю та петрушку розібрати на дрібні гілочки, цибулю нарізати.
Яйця очистити та нарізати половинками. Суп розлити по порційним тарілкам. У кожну порцію покласти трохи зелені та 1 яйце, що розрізає навпіл.