Рецепт “Чахохбілі з червоним вином” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година
Інгредієнти
На 4 порції:
– 1 курка (1,2-1,3 кг)
– 4 ст. л. рослинної олії
– 2 червоні цибулини
– 2 моркви
– 500 г стиглих помідорів
– 150 мл червоного напівсолодкого вина
– 1 ч. л. хмелі-сунелі
– 4 зубчики часнику
– 1/2 пучка кінзи
– сіль
– мелений червоний перець
Покроковий процес приготування чахохбілі
Крок 1
Курку вимити, добре обсушити паперовим рушником та розрізати на невеликі шматочки. У сотейнику або каструлі нагріти олію та обсмажити курку до підрум’янювання. Викласти.
Крок 2
Цибулини очистити та дрібно нарізати. Моркву вимити, очистити та натерти на великій тертці. Помідори вимити та нарізати кубиками. За бажанням плоди можна попередньо очистити від шкірки.
Крок 3
У сотейнику або каструлі на олії, що залишилося від смаження курки, підрум’янити цибулю з морквою. Додати нарізані помідори, смажити усі разом на невеликому вогні 5 хв.
Крок 4
До овочів перекласти смажені шматочки курки, влити червоне вино, посолити, поперчити до смаку, посипати хмелі-сунелі та гасити під кришкою на слабкому вогні близько 30 хв.
Крок 5
Часник очистити та подрібнити. Кинзу промити, добре обсушити та дрібно порубати. Часник та кінзу скласти в маленьку мисочку, злегка посипати сіллю і розтерти товкачем до появи соку.
Крок 6
Ароматну суміш, що Вийшла, додати в сотейник (каструлю) до курки з овочами та тушити 3 хв. Чахохбілі розкласти по порційних тарілках, прикрасити зеленню та подати на стіл.