Рецепт “Часниковий суп із крутонами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4 ПОРЦІЇ, 30 ХВИЛИН
Інгредієнти
Для супу:
❯ 2 головки часнику
❯ 4 скибочки хліба для тостів
❯ 1 л овочевого бульйону
❯ 250 мл жирних вершків
❯ 1 пучок зеленої цибулі
❯ сіль
❯ перець
Для крутонів:
❯ 4 скибочки білого пшеничного хліба
❯ 2 ст. л. рослинної олії
❯ 1 ст. л. вершкового масла
❯ 1 зубок часнику
Покроковий процес приготування часникового супу
Крок 1
Для супу часник очистити та порубати. Хліб крупно поламати.
Крок 2
У каструлі бульйон з’єднати із вершками, довести до кипіння, додати часник і варити 5 хв.
Крок 3
Закласти хліб, повторно довести до кипіння та варити під кришкою на повільному вогні 10 хв.
Крок 4
Суп посолити та поперчити на смак, зняти з вогню та пюрувати за допомогою блендера.
Крок 5
Зелену цибулю промити, перебрати, обсушити та дрібно нарізати
Крок 6
Для крутонів хліб нарізати невеликими кубиками. Зубок часнику очистити та розрізати навпіл.
Крок 7
На сковороді нагріти обидва види олії, обсмажити часник до золотистого кольору та видалити. Викласти в гарячу олію кубики хліба та обсмажити їх до хрустки з усіх боків
Крок 8
Суп розлити по порційним тарілкам. У кожну додати трохи крутонів і посипати зелений лук.