Рецепт “Цибулевий конфітюр до м’яса” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 50 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 2 БАНКИ/350 МЛ:
❯ 500 г червоної цибулі
❯ 150 г вершкового масла
❯ 3 ст. л. рідкого меду
❯ 3 ст. л. бальзамічного оцту
❯ 50 г цукрової пудри
❯ 180 мл червоного портвейну (або хересу)
❯ 1 гілочка розмарину
❯ 1 гілочка чебрецю
❯ сіль
❯ перець
❯ мелений червоний перець
Покроковий процес приготування цибулевого конфітюру
Крок 1
Цибулю очистити та нарізати півкільцями середньої товщини.
Крок 2
У сотейнику на сильному вогні розтопити вершкове масло, викласти цибулю та обсмажувати до прозорості. Додати мед та бальзамічний оцет, добре перемішати та готувати, зрідка помішуючи, прибл. 7 хв.
Крок 3
Зменшити вогонь до середнього, всипати цукрову пудру та перемішати. Продовжувати готувати, перемішуючи, поки цибуля злегка не карамелізується.
Крок 4
Влити портвейн, покласти чебрець і розмарин і довести до кипіння. Масу посолити, поперчити та приправити меленим червоним перцем до смаку.
Крок 5
Зменшити вогонь до мінімуму і готувати цибульний конфітюр 15 хв, часто помішуючи: маса повинна трохи загуснути. Чебрець і видалити розмарин.
Крок 6
Готовий конфітюр гарячим закласти в підготовлені банки, накрити кришками та дати охолонути за кімнатної температури. Цибулевий конфітюр зберігати в холодильнику прибл. 1 міс.