Перейти до вмісту
Головна » Долма бухарська

Долма бухарська

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Долма бухарська” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 година 30 хвилин
    У 1 порції: 310 ккал, 19 г білків,
    12 г жирів, 14 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    ❯ 400 г рубаної баранини
    ❯ консервоване листя винограду
    ❯ 3 цибулини
    ❯ 50 г рису
    ❯ 1 л м’ясного бульйону або води
    ❯ сіль
    ❯ мелений чорний перець
    ❯ 200 г нежирної сметани або мацоні
    ❯ рубана петрушка
    ❯ помідори для прикраси

    Покроковий процес приготування долми

    Крок 1

    Рис ретельно промити та відварити до напівготовності. Цибулю очистити та порубати. З’єднати в мисці рубане м’ясо, рис і цибулю, посолити, поперчити та добре перемішати.

    Крок 2

    Виноградне листя розкласти на робочій поверхні глянсовою стороною вниз. На кожен лист помістити по 1 ч. л. начинки. Загорнути начинку у виноградне листя, щоб вийшли мініатюрні голубці.

    Крок 3

    Щільними рядами укласти голубці в каструлю з товстими стінками або казан, залити 1 л бульйону та тушкувати 35–40 хв до готовності.

    Крок 4

    Помідори вимити, обсушити та нарізати кружальцями. Готову долму викласти на тарілки по 6-8 штук на порцію, полити сметаною або мацоні, посипати рубаною зеленню і прикрасити скибочками помідорів.

    Сьогодні ми дізналися як готується Долма бухарська. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *