Рецепт “Фарширований гарбуз по-вегетаріанськи” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 30 хвилин
У 1 порції: 350 ккал, 12 г білків,
17 г жирів, 40 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 2 середні гарбузи батернат
❯ невелика кількість оливкової олії
❯ сушена материнка на смак
❯ 1 стручок червоного солодкого перцю
❯ 100 г крупи кіноа
❯ 100 г сиру фета
❯ 1 морква
❯ сік
1/2 лимона
❯ 3 пір’їна зеленої цибулі
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
Покроковий процес приготування фаршированого гарбузу
Крок 1
Нагріти духовку до 200 °. Гарбузи вимити, розрізати гострим ножем навпіл. Ложкою вибрати насіння. Половинки гарбузів викласти на лист і збризкати невеликою кількістю оливкової олії. Посолити та поперчити, посипати сушеною
материнкою та запікати 40 хв.
Крок 2
Солодкий перець вимити, розрізати вздовж навпіл та очистити від насіння. М’якуш перцю нарізати дрібними шматочками, розкласти на деко поруч з гарбузом та запікати всі разом ще 10 хв.
Крок 3
Тим часом крупу ретельно промити та відварити в окропі, як описано на пакуванні. Відкинути готову крупу на сито
або друшляк.
Крок 4
Моркву очистити та натерти на дрібній тертці. Зелена цибулю сполоснути та нарізати кільцями. Фету обсушити від розсолу, нарізати дрібними кубиками та змішати з крупою, печеним солодким перцем, тертою морквою, зеленою цибулею та соком лимона. Суміш посолити та поперчити до смаку.
Крок 5
Запечені половинки гарбуза нафарширувати підготовленою сумішшю та помістити у духовку ще на 10 хв. Подати
блюдо гарячим.