Рецепт “Філе судака в хрусткому клярі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 400 г філе судака
❯ 1/2 пучка петрушки
❯ 1/2 пучка базиліка
❯ 1 ст. л. соку лимона
❯ 4 ст. л. кукурудзяної крупи
❯ рослинна олія
❯ сіль
❯ перець
Для кляру:
❯ 4 яйця
❯ 150 мл молока
❯ 180 г борошна
❯ 3 ст. л. оливкової олії
Для соусу:
❯ 2 зубки часнику
❯ 2 ст. л. соку лимона
❯ 100 г майонезу
Покроковий процес приготування філе судака у клярі
Крок 1
Рибу нарізати шматками, посолити та поперчити, збризкати соком лимона. Для кляру яйця розділити на білки
та жовтки. Жовтки розтерти до біла зі щіпкою солі та перемішати з молоком. Додати борошно і перемішати. Білки збити в піну і підмішати тісто.
Крок 2
Шматки риби по черзі вмочувати у кляри та панірувати у кукурудзяній крупі. Обсмажувати рибу на гарячому олії до золотистого кольору.
Крок 3
Для соусу часник очистити та стовкти. Зелень промити, перебрати, обсушити та порубати. Зелень та часник
перемішати з майонезом, додати лимона. Соус подати до риби.