Рецепт “Філе судака в кукурудзяному клярі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 35 хвилин
Інгредієнти
НА 4 ПОРЦІЇ:
❯ 400 г філе судака
❯ 1 ст. л. соку лимона
❯ по 1 пучку петрушки та базиліка
❯ 100 г поленти
❯ сіль
❯ перець
❯ рослинна олія
Для кляру:
❯ 4 яйця
❯ 150 г молока
❯ 150 г борошна
Для соусу:
❯ 200 г натурального йогурту
❯ 4 зубки часнику
❯ 1/2 лимона
Покроковий процес приготування філе судака в клярі
Крок 1
Рибу промити, обсушити, кістки, що залишилися, видалити. Підготовлене філе нарізати поперечними шматочками
товщиною бл. 2 см. Рибу збризкати соком лимона, посолити та поперчити. Зелень промити та обсушити.
Крок 2
Для соусу часник очистити та стовкти у ступці з 1/2 ч. л. солі. Цедру лимона тонко натерти, віджати сік. За допомогою міксера йогурт збити з часником, додати сік та цедру лимона. До подачі на стіл соус помістити в холодильник
Крок 3
Для кляру яйця розговорити з молоком і борошном та дати відстоятись 15 хв. На сковороді нагріти олію, обсмажити
та видалити по гілочці петрушки та базиліка. Шматочки риби запанірувати в поленті, порційно вмочувати в кляр та обсмажувати до золотистого кольору.