Перейти до вмісту
Головна » Фокача з помідорами

Фокача з помідорами

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Фокача з помідорами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 45 ХВИЛИН

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    ❯ 600 г борошна
    ❯ 7 г сухих дріжджів
    ❯ 1 ч.л. цукру
    ❯ 4 ст. рослинної олії
    ❯ 12 помідорів чері
    ❯ 1 пучок базиліка
    ❯ сіль
    ❯ перець
    ❯ рослинна олія для змащування

    Покроковий процес приготування фокачі

    Крок 1

    У мисці розвести дріжджі у 500 мл теплої води, додати цукор і щіпку солі, влити олію і перемішати до розчинення дріжджів та цукру.

    Крок 2

    Борошно просіяти та, всипаючи невеликими порціями в рідку суміш, вимісити гладке липке тісто. Накрити тісто тканинною серветкою і залишити при кімнатній температурі.

    Крок 3

    Підготувати деко і змастити його олією. Духовку нагріти до 210 °.

    Крок 4

    Базилік промити, перебрати та обсушити, розібрати на дрібні гілочки. Помідори вимити та обсушити, нарізати
    великими скибочками або половинками.

    Крок 5

    Руки змастити олією і добре обім’яти тісто на робочій поверхні. Розкачати тісто у пласт за розміром дека
    і викласти на нього помідори зрізом вниз, трохи втискаючи кожен. Викласти на тісто базилік.

    Крок 6

    Виріб добре посолити та поперчити, збризкати маслом та випікати 25–30 хв. Фокачу подати гарячою.

    Сьогодні ми дізналися як готується Фокача з помідорами. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *