Рецепт “Фокача з помідорами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 45 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 600 г борошна
❯ 7 г сухих дріжджів
❯ 1 ч.л. цукру
❯ 4 ст. рослинної олії
❯ 12 помідорів чері
❯ 1 пучок базиліка
❯ сіль
❯ перець
❯ рослинна олія для змащування
Покроковий процес приготування фокачі
Крок 1
У мисці розвести дріжджі у 500 мл теплої води, додати цукор і щіпку солі, влити олію і перемішати до розчинення дріжджів та цукру.
Крок 2
Борошно просіяти та, всипаючи невеликими порціями в рідку суміш, вимісити гладке липке тісто. Накрити тісто тканинною серветкою і залишити при кімнатній температурі.
Крок 3
Підготувати деко і змастити його олією. Духовку нагріти до 210 °.
Крок 4
Базилік промити, перебрати та обсушити, розібрати на дрібні гілочки. Помідори вимити та обсушити, нарізати
великими скибочками або половинками.
Крок 5
Руки змастити олією і добре обім’яти тісто на робочій поверхні. Розкачати тісто у пласт за розміром дека
і викласти на нього помідори зрізом вниз, трохи втискаючи кожен. Викласти на тісто базилік.
Крок 6
Виріб добре посолити та поперчити, збризкати маслом та випікати 25–30 хв. Фокачу подати гарячою.