Рецепт “Гарбузи фаршировані овочами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 4 ПОРЦІЇ
❯ 2 невеликі гарбузи
❯ 200 г тофу
❯ 1 велика цибулина
❯ 1 корінь петрушки
❯ 2 бульби картоплі
❯ 8 печериць
❯ 1 зубок часнику
❯ рослинна олія
❯ 1/2 кубика овочевого бульйону
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування фаршированих гарбузів
Крок 1
Гарбузи вимити та обсушити, у кожної зрізати верхівку заввишки бл. 3 см – “кришечку”, та за допомогою столової ложки вибрати волокнисту м’якоть із насінням.
Крок 2
Зі стін гарбузів зрізати частину м’якоті, залишивши стінки завтовшки 1,5–2 см. Зрізану м’якоть нарізати великими скибочками.
Крок 3
Приготувати начинку. Цибулини очистити та нарізати товстими поздовжніми півкільцями. Тофу нарізати великими кубиками. Очищені бульби картоплі та корінь петрушки вимити та нарізати скибочками. Печериці протерти вологою
серветкою та нарізати четвертинками. У глибокій мисці всі підготовлені продукти перемішати з нарізаною м’якоттю гарбуза, збризкати рослинною олією, посолити та поперчити
Крок 4
Зубок часнику очистити, розрізати навпіл і натерти їм гарбуза всередині. Гарбузи всередині та м’якоть “кришечок” натерти невеликою кількістю солі та перцю, змастити рослинним олією та викласти в них начинку.
Крок 5
Духовку нагріти до 190 °. З кубика приготувати бульйон. Бульйон нагріти та в кожну гарбуза влити прибл. 150мл. Поставити гарбуза у форму для запікання, накрити кришечками, змастити невеликою кількістю олії та запікати бл. 30хв.
Крок 6
Кришечки зняти, відкласти та запікати гарбуза відкритими ще бл. 15 хв. При необхідності влити у кожну трохи бульйону.
Крок 7
Готові гарбузи вийняти з духовки та перекласти в посуд сервіровки. Подати гарячими.