Рецепт “Глінтвейн з журавлиною” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 15 хвилин
У 1 порції: 40 ккал
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 1 апельсин
❯ 1 яблуко
❯ 100 г журавлини
❯ 1 шматочок кореня імбиру (2 см)
❯ сік та цедра 1/2 лимона
❯ 4 зірочки бадьяна
❯ 2 бутони гвоздики
❯ 2 палички кориці
❯ 4 горошини запашного перцю
❯ 2 ст. л. меду
❯ 500 мл червоного сухого вина
Покроковий процес приготування глінтвейну з журавлиною
Крок 1
Апельсин вимити, обсушити та нарізати тонкими скибочками.
Крок 2
Яблуко вимити, розрізати навпіл і видалити серцевину з насінням. Журавлину перебрати та вимити. Корінь імбиру очистити, вимити та натерти на дрібній тертці.
Крок 3
Підготовлені апельсини, яблуко та імбир скласти у невелику каструлю. Додати сік та цедру 1/2 (лимона, зірочки бадьяна, бутони гвоздики, палички кориці, запашний перець горошком та мед. Залити червоним сухе вино.
Крок 4
Поставити каструлю з інгредієнтами глінтвейну на вогонь та підігріти приблизно до 60°. До кипіння не доводити! Вогонь вимкнути, додати в каструлю з журавлинним напоєм. Залишити на гарячій плиті на 10 хв.
Крок 5
Готовий глінтвейн розлити по товстостінних келихах та одразу подати на стіл.