Рецепт “Голубці у духовці” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 ГОДИНИ 30 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 8 порцій:
❯ 1 качан білокачанної капусти
❯ 500 г рубаної свинини
❯ 300 г рису
❯ 1 цибулина
❯ 1 морква
❯ 150 г томатного соусу
❯ рослинна олія
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування голубців у духовці
Крок 1
Верхнє листя з качана обібрати, качан вирізати. У каструлі залити качан водою і варити, поки верхнє листя не стануть гнучкими. Знімати листя у міру приварювання. Листя остудити та зрізати з потовщення.
Крок 2
Рис відварити до готовності, перекласти в глибоку миску та перемішати з м’ясом. Цибулю та моркву очистити, моркву натерти на великій тертці, цибулю порубати. Обсмажити овочі на невеликій кількості рослинної олії до м’якості моркви та перемішати з рисом та м’ясом. Масу посолити та поперчити.
Крок 3
Викладати на кожен капустяний лист 2-3 ст. л. рису з м’ясом та овочами та формувати голубці, повертаючи краю листя. Вироби щільно укласти у глибоку вогнетривку форму.
Крок 4
Змішати томатний соус з 250 мл води та 100 мл рослинної олії, посолити, поперчити та залити голубці. На плиті
довести соус до кипіння та готувати під кришкою 15 хв.
Крок 5
Духовку нагріти до 180 °. Кришку з форми зняти, накрити голубці кількома капустяними листям і запікати в духовці
бл. 50 хв.