Перейти до вмісту
Головна » Горіховий пиріг

Горіховий пиріг

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Горіховий пиріг” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 2 години
    У 1 порції: 530 ккал, 8 г білків,
    29 г жирів, 58 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 12 порцій:
    ❯ 300 г борошна
    ❯ 450 г цукру
    ❯ 150 г вершкового масла
    ❯ 1 яйце
    ❯ дрібка солі
    ❯ 250 г крупнорубаних волоських горіхів
    ❯ 200 мл жирних вершків
    ❯ 1 ч. л. меду

    Покроковий процес приготування горіхового пирогу

    Крок 1

    Охолоджену олію нарізати кубиками та розтерти в крихту з борошном і сіллю. Всипати 300 г цукру, додати яйце та замісити гладке тісто. Загорнути його у харчову плівку і покласти у холодильник на 30 хв.

    Крок 2

    Цукор, що залишився, висипати на сковороду з товстим дном, влити 50 мл води та нагрівати на слабкому вогні до отримання карамелі. Зняти з вогню, додати у карамель мед, вершки та швидко перемішати до одержання однорідної маси. Всипати горіхи, перемішати.

    Крок 3

    Тісто розділити на дві нерівні частини. Розкачати більшу частину тіста у тонкий круглий пласт і вистелити їм змащену жиром форму для випікання діаметром 24 см, сформувавши високі борти. На дно викласти охолоджену начинку. Тісто, що залишилося тонко розкотити, накрити їм начинку, краї защипати. Верхній шар тіста часто наколоти вилкою. Випікати в духовці 10 хв при 220 °, потім зменшити нагрівання до 180 ° та випікати пиріг ще 30 хв.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Горіховий пиріг. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *