Рецепт “Грецька мусака” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 ГОДИНА
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 1 цибулина
❯ 2 зубки часнику
❯ 500 г помідорів
❯ 10 ст. л. оливкової олії
❯ 600 г рубаної яловичини
❯ 2 бульби картоплі
❯ 4 гілочки м’яти
❯ 1/2 ч. л. кориці
❯ мелений мускатний горіх
❯ 100 мл червоного сухого вина
❯ 2 цукіні
❯ 2 баклажани
❯ 3 ст. л. борошна
❯ 2 ст. л. вершкового масла
❯ 150 г тертого сиру
❯ 300 мл молока
❯ сіль перець
Покроковий процес приготування мусаки
Крок 1
Рубані цибулю та часник обсмажувати на 3 ст. л. оливкової олії до прозорості. Закласти м’ясо та готувати 10 хв.
Покласти нарізані помідори та рубану м’яту, додати спеції, сіль, перець, влити вино та готувати 10 хв.
Крок 2
Для соусу на вершковому маслі обсмажити борошно. Помішуючи, влити молоко, довести до кипіння і розтопити в ньому сир. Цукіні, баклажани та картоплю нарізати тонкими кружальцями та почергово обсмажити на маслі, що залишилося.
Крок 3
Духовку нагріти до 190 °. У форму викласти шарами овочі та м’ясну масу, уклавши останнім шар баклажанів. За бажанням додати кілька кружків помідорів. Густо полити продукти соусом та запікати виріб 25–30 хв. Подати, посипавши тертим сиром.