Перейти до вмісту
Головна » Грецька мусака

Грецька мусака

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Грецька мусака” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 ГОДИНА

    Інгредієнти

    На 6 порцій:
    ❯ 1 цибулина
    ❯ 2 зубки часнику
    ❯ 500 г помідорів
    ❯ 10 ст. л. оливкової олії
    ❯ 600 г рубаної яловичини
    ❯ 2 бульби картоплі
    ❯ 4 гілочки м’яти
    ❯ 1/2 ч. л. кориці
    ❯ мелений мускатний горіх
    ❯ 100 мл червоного сухого вина
    ❯ 2 цукіні
    ❯ 2 баклажани
    ❯ 3 ст. л. борошна
    ❯ 2 ст. л. вершкового масла
    ❯ 150 г тертого сиру
    ❯ 300 мл молока
    ❯ сіль перець

    Покроковий процес приготування мусаки

    Крок 1

    Рубані цибулю та часник обсмажувати на 3 ст. л. оливкової олії до прозорості. Закласти м’ясо та готувати 10 хв.
    Покласти нарізані помідори та рубану м’яту, додати спеції, сіль, перець, влити вино та готувати 10 хв.

    Крок 2

    Для соусу на вершковому маслі обсмажити борошно. Помішуючи, влити молоко, довести до кипіння і розтопити в ньому сир. Цукіні, баклажани та картоплю нарізати тонкими кружальцями та почергово обсмажити на маслі, що залишилося.

    Крок 3

    Духовку нагріти до 190 °. У форму викласти шарами овочі та м’ясну масу, уклавши останнім шар баклажанів. За бажанням додати кілька кружків помідорів. Густо полити продукти соусом та запікати виріб 25–30 хв. Подати, посипавши тертим сиром.

    Сьогодні ми дізналися як готується Грецька мусака. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *