Перейти до вмісту
Головна » Рататуй нісуаз з базиліком

Рататуй нісуаз з базиліком

    Лазання з білими грибами

    Рецепт “Рататуй нісуаз з базиліком” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 година 50 хвилин

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    ❯ 1 стручок червоного солодкого перцю
    ❯ 2 цибулини
    ❯ 3 зубчики часнику
    ❯ 1 кг помідорів
    ❯ 1 ст. л. сушеного чебрецю
    ❯ 6 ст. л. оливкової олії
    ❯ 1 цукіні
    ❯ 2 баклажани
    ❯ 1/2 пучка базиліка
    ❯ сіль
    ❯ мелений чорний перець

    Покроковий процес приготування рататуя
    Лазання з білими грибами1

    Крок 1

    Стручок перцю загорнути у фольгу і запекти в духовці. Потім дати охолонути, зняти фольгу, плід очистити від шкірки, м’якуш дрібно нарізати. Цибулю та часник порубати.

    Лазання з білими грибами2

    Крок 2

    Половину помідорів відкласти. Кожен із решти надрізати хрест-навхрест, опустити на 30 с в киплячу воду. Потім викласти, очистити, нарізати м’якуш.

    Лазання з білими грибами3

    Крок 3

    На сковороді розігріти 3 столи. ложки оливкової олії, підрум’янити цибулю з половиною часнику. Додати солодкий перець, помідори та тушкувати на маленькому вогні 7 хв.

    Лазання з білими грибами3

    Крок 4

    Отриману овочеву суміш подрібнити в блендері. Додати трохи солі, меленого чорного перцю та сушений чебрець. 2/3 соусу викласти у круглу форму.

    Лазання з білими грибами3

    Крок 5

    Помідори, що залишилися, цукіні та баклажани нарізати тонкими кружальцями. Зелень вимити, обсушити та порубати, перемішати з маслом, що залишилося, і часником.

    Лазання з білими грибами3

    Крок 6

    У форму викласти нарізані помідори, цукіні та баклажани. Полити соусом, що залишився, маслом із зеленню. Форму прикрити фольгою та запікати 1 год при 180°.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Рататуй нісуаз з базиліком. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *