Рецепт “Груші в меді з корицею” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 35 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 4 груші
❯ сік 1 апельсину
❯ 1/2 апельсину
❯ 1 ч. л. меленої кориці
❯ 40 г вершкового масла + для змащування форми
❯ 6 ст. л. світлого рідкого меду
Покроковий процес приготування груш в меді
Крок 1
Духовку нагріти до 210 °. Груші вимити, обсушити та очистити, зберігши хвостики. Половину апельсина нарізати тонкими кружальцями.
Крок 2
Розрізати кожну грушу вздовж навпіл, за бажанням серцевини з насінням видалити. Вершкове олію охолодити та дрібно порубати.
Крок 3
Форму для запікання змастити олією. У підготовлену форму викласти половинки груш і кружки апельсина, влити
у форму сік апельсина, збризкати фрукти медом і посипати рубаним олією
Крок 4
Груші з апельсином посипати корицею та запікати 15–20 хв, часто поливаючи соком, що утворився у формі. Запечені груші подати гарячими. За бажанням доповнити рубаними горіхами в карамелі та збитими вершками.