Рецепт “Грибна ікра з цибулею” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 45 хвилин
У 1 порції: 180 ккал, 9 г білків,
5 г жирів, 10 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 літрові банки:
❯ 5 кг грибів асорті
❯ 1 кг цибулі
❯ 100 мл рослинної олії
❯ 50 мл 9% оцту
❯ 1 ст. л. рубаного кропу,
❯ за 1 ст. л. петрушки та кінзи
❯ 225 г солі
❯ 15 горошин чорного перцю
❯ 1 лавровий лист
Покроковий процес приготування грибної ікри
Крок 1
З грибів видалити пензликом пісок і землю та у великій каструлі залити холодною водою на 5 хв. Гриби перемішати, відкинути на друшляк і ретельно промити під холодною проточною водою.
Крок 2
Перекласти гриби в каструлю, засипати 200 г солі, додати перець горошком та лавровий лист. Влити 800 мл води, довести до кипіння та варити на середньому вогні 30 хв, періодично помішуючи та знімаючи піну, що утворюється на поверхні. Коли гриби осядуть та розсіл стане прозорим, відкинути гриби на сито, видалити перець та лавровий лист
Крок 3
Цибулю очистити, нарізати кільцями, обсмажити на 1 стіл. ложці олії та пропустити через м’ясорубку разом із грибами. Досолити на смак, додати масло, що залишилося, оцет та рубану зелень. Ікру викласти у підготовлені банки та стерилізувати 40 хв. Банки герметично закоркувати.