Рецепт “Хлібець із рубаного м’яса” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 45 хвилин
У 1 порції: 850 ккал, 49 г білків,
58 г жирів, 33 г вуглеводів
Інгредієнти
На 6 порцій
Для хлібця:
❯ 1 цибулина
❯ 1/2 пучка свіжого майорану чи петрушки
❯ по 500 г рубаної яловичини та свинини
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
❯ 4 яйця
❯ 1 ст. л. діжонської гірчиці
❯ 200 г бекону, нарізаного тонкими скибочками
❯ 4 сосиски
❯ 4 маринованих огірки
Для картопляного гарніру:
❯ 800 г картоплі
❯ 80 г вершкового масла
❯ 2 пір’їна зеленої цибулі
❯ 2 зубчики часнику
Покроковий процес приготування хлібцю із рубаного м’яса
Крок 1
Зелену цибулю вимити, пір’я нарізати кільцями, цибулю очистити та порубати. Зелень сполоснути, воду струсити, листочки обірвати з гілочок і порубати. Часник очистити та стовкти. 2 яйця зварити круто.
Крок 2
Обидва види рубаного м’яса викласти в миску, посолити, поперчити та ретельно вимісити.
Крок 3
У м’ясну масу вбити сирі яйця. Додати гірчицю та ще раз ретельно вимісити.
Крок 4
Додати рубану цибулю і зелень, перемішати та прибрати в холодильник на 1 год.
Крок 5
Нагріти духовку до 170 °. Скибочки бекону викласти на аркуш паперу для випікання трохи внахлест. Зверху у вигляді пласта розподілити м’ясну масу, посередині викласти нарізані четвертинками варені яйця, сосиски та огірки
Крок 6
Притримуючи за краї паперу, акуратно сформувати м’ясний рулет. Обв’язати його кулінарною ниткою, щоб він тримав форму і перекласти в глибоку форму для запікання. Влити пів склянки води та запікати блюдо 45 хв. Тим часом картоплю відварити в підсоленій воді, очистити та розім’яти, додавши вершкове масло. Підмішати часник та зелену цибулю. Готовий хлібець вийняти з форми. Рідина, що утворилася при запіканні, злити в сковороду, розбавити 1-2 стіл. ложками води та один раз довести до кипіння. Хлібець подати з картопляним пюре, полив соусом.
ПОРАДА
Додайте до м’ясної маси трохи тертого сирого картоплі – і тоді можна не переживати, що готовий хлібець не триматиме форму. На смак готового страви це анітрохи не позначиться!