Рецепт “Йогуртовий кекс” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4-6 порцій, 45 хвилин
Інгредієнти
– 1 стаканчик натурального йогурту (стаканчик зберегти і використовувати як мірну ємність)
– 2 стаканчики цукру
– 3 стаканчики борошна
– 1/2 стаканчика олії
– 1 пакетик розпушувача для тесту
– 1 пакетик ванільного цукру
– Сіль
Додатково:
– Жир для змащування форми
– Цукрова пудра для подачі
Покроковий процес приготування йогуртового кексу
Крок 1
Духовку нагріти до 180 °. Підготувати форму для випікання (напр. форму для кільцевого кексу) та змастити її жиром.
Крок 2
У мисці йогурт перемішати з цукром і олією, додати щіпку солі, всипати борошно, ванільний цукор та розпушувач і перемішати до отримання гладкого однорідного тесту.
Крок 3
Тісто перелити в підготовлену форму та випікати виріб 35 хв.
Крок 4
Готовому виробу дати повністю охолонути у формі та перевернути його на блюдо сервування. Перед подачею посипати цукровою пудрою.
ТОНКОСТІ ВИМІРЮВАННЯ:
Є привід замислитись: якщо так просто все виміряти у ложках та склянках, чи потрібні на кухні ваги? Потрібні, оскільки для приготування багатьох страв дійсно потрібна точність… із поправкою до 10 г!