Перейти до вмісту
Головна » Йогуртовий кекс

Йогуртовий кекс

    Йогуртовий кекс

    Рецепт “Йогуртовий кекс” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    4-6 порцій, 45 хвилин

    Інгредієнти

    – 1 стаканчик натурального йогурту (стаканчик зберегти і використовувати як мірну ємність)
    – 2 стаканчики цукру
    – 3 стаканчики борошна
    – 1/2 стаканчика олії
    – 1 пакетик розпушувача для тесту
    – 1 пакетик ванільного цукру
    – Сіль
    Додатково:
    – Жир для змащування форми
    – Цукрова пудра для подачі

    Покроковий процес приготування йогуртового кексу

    Крок 1

    Духовку нагріти до 180 °. Підготувати форму для випікання (напр. форму для кільцевого кексу) та змастити її жиром.

    Крок 2

    У мисці йогурт перемішати з цукром і олією, додати щіпку солі, всипати борошно, ванільний цукор та розпушувач і перемішати до отримання гладкого однорідного тесту.

    Крок 3

    Тісто перелити в підготовлену форму та випікати виріб 35 хв.

    Крок 4

    Готовому виробу дати повністю охолонути у формі та перевернути його на блюдо сервування. Перед подачею посипати цукровою пудрою.

    ТОНКОСТІ ВИМІРЮВАННЯ:
    Є привід замислитись: якщо так просто все виміряти у ложках та склянках, чи потрібні на кухні ваги? Потрібні, оскільки для приготування багатьох страв дійсно потрібна точність… із поправкою до 10 г!

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Йогуртовий кекс. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *