Рецепт “Качка в духовці” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
– Качка 2 кг
– Яблучний оцет (5%) 120 мл
– Вода 100 мл
– Апельсини 2 шт
– Мед 1 ст.л.
– Цибуля 1 шт
– Часник 2 зубки
– Чорний перець 1 ч. л.
– Сіль 1 ст.л.
Для глазурування:
– Мед 1 ст.л.
– Темний соєвий соус 3 ст.л.
Покроковий процес приготування качки в духовці
Крок 1
Змішуємо оцет, мед, трохи цедри апельсина, апельсиновий сік, трохи води. Додаємо сіль, перець, дрібно нарізаний часник та цибулю. Все добре перемішуємо. Переливаємо маринад у харчовий пакет.
Крок 2
Відрізаємо у качки крила та хвостик. Відправляємо качку пакет з маринадом. Закриваємо пакет і за допомогою трубочки видаляємо з пакета повітря. Розподіляємо маринад по всій качці. Відправляємо качку в холодильник на день. Бажано перевертати качку кожні 4-5 годин.
Крок 3
Перед запіканням дістаємо качку, щоб вона нагрілася до кімнатної температури. У качку можна покласти порізане яблуко. Відправляємо качку в духовку за 140 градусів на 90 хвилин.
Крок 4
Змішуємо мед та темний соєвий соус. Змащуємо качку глазур’ю і ставимо в духовку при 180 градусів на 15-20 хвилин.