Рецепт “Картопля в беконі запечена у вигляді троянд” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
6 порцій, 1 година
Інгредієнти
– 6 бульб картоплі
– 12 смужок бекону
– 80 г тертого сиру
– 40 г вершкового масла
– 1 ч. л. сушеного часнику
– 1 ч. л. сушеного чебрецю
– 1 ч. л. сушеного розмарину
– Рослинна олія
– Перець
– Сіль
Покроковий процес приготування картоплі в беконі
Крок 1
Картоплю ретельно вимити, за бажанням очистити. Підготовлену картоплю нарізати тонкими (1,5-2 мм) скибочками. Викласти картоплю в глибоку миску, додати сіль, перець, сушені трави та часник і добре перемішати.
Крок 2
Нагріти духовку до 200°. Підготувати формочки для кексів і змастити їх невеликою кількістю олії. Вершкове масло охолодити і дуже дрібно посікти.
Крок 3
На робочу поверхню викласти дві скибочки бекону довгою смужкою. На смужку бекону викласти кухлі картоплі друг за одним трохи в нахльост. Картоплю присипати невеликою кількістю сиру та вершкового масла та акуратно згорнути смужку бекону з картоплею в рулетик. Рулетик поставити у підготовлену форму. Так само згорнути “трояндочки” з решти картоплі та бекону.
Крок 4
“Розочки” запікати в духовці 20 хв. Накрити вироби листом алюмінієвої фольги і запікати ще 25-30 хв. Фольгу зняти та готувати вироби ще прибл. 7 хв.
Крок 5
Готовим “трояндочкам” дати трохи охолонути при кімнатній температурі і перекласти їх в посуд сервування. Подати як гарнір.