Рецепт “Картопляна запіканка з беконом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година
У 1 порції: 440 ккал, 17г білків,
31 г жирів, 25 г вуглеводів
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 650 г молодої картоплі
❯ 1 ст. л. рослинної олії
❯ 4 стебла зеленої цибулі
❯ 200 г бекону
❯ 4 яйця
❯ 300 мл молока
❯ 200 мл жирних вершків
❯ 100 г тертого сиру
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
Покроковий процес приготування картопляної запіканки
Крок 1
Картоплю вимити та варити у киплячій підсоленій воді 12 хв.
Крок 2
Цибулю вимити та порубати. Бекон нарізати тонкими смужками та разом із цибулею злегка обсмажити на олії. Яйця збовтати в мисці з молоком та вершками, посолити та поперчити.
Крок 3
Нагріти духовку до 180 °. Картоплю нарізати тонкими скибочками та разом з беконом і цибулею шарами викласти у глибоку форму для запікання. Залити продукти яєчно-вершковою сумішшю, посипати тертим сиром і запікати 30 хв до утворення рум’яної скоринки
Крок 4
Готову запіканку вийняти з духовки та, перш ніж розрізати на порційні шматки, дати їй постояти кілька хвилин.
Цю страву з картоплі добре подати теплою. Але анітрохи не гірше воно і в холодному вигляді! Можна взяти із собою на пікнік.