Перейти до вмісту
Головна » Картопляна запіканка з беконом

Картопляна запіканка з беконом

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Картопляна запіканка з беконом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 година
    У 1 порції: 440 ккал, 17г білків,
    31 г жирів, 25 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 6 порцій:
    ❯ 650 г молодої картоплі
    ❯ 1 ст. л. рослинної олії
    ❯ 4 стебла зеленої цибулі
    ❯ 200 г бекону
    ❯ 4 яйця
    ❯ 300 мл молока
    ❯ 200 мл жирних вершків
    ❯ 100 г тертого сиру
    ❯ сіль
    ❯ мелений чорний перець

    Покроковий процес приготування картопляної запіканки

    Крок 1

    Картоплю вимити та варити у киплячій підсоленій воді 12 хв.

    Крок 2

    Цибулю вимити та порубати. Бекон нарізати тонкими смужками та разом із цибулею злегка обсмажити на олії. Яйця збовтати в мисці з молоком та вершками, посолити та поперчити.

    Крок 3

    Нагріти духовку до 180 °. Картоплю нарізати тонкими скибочками та разом з беконом і цибулею шарами викласти у глибоку форму для запікання. Залити продукти яєчно-вершковою сумішшю, посипати тертим сиром і запікати 30 хв до утворення рум’яної скоринки

    Крок 4

    Готову запіканку вийняти з духовки та, перш ніж розрізати на порційні шматки, дати їй постояти кілька хвилин.

    Цю страву з картоплі добре подати теплою. Але анітрохи не гірше воно і в холодному вигляді! Можна взяти із собою на пікнік.

    Сьогодні ми дізналися як готується Картопляна запіканка з беконом. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *