Перейти до вмісту
Головна » Картопляний гратен з яблуками

Картопляний гратен з яблуками

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Картопляний гратен з яблуками” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    НА 4 ПОРЦІЇ
    ❯ 4 бульби картоплі
    ❯ 2 кисло-солодких яблука
    ❯ 1 зубок часнику
    ❯ вершкове масло для змащування форми
    ❯ 170 мл молока
    ❯ 120 мл вершків
    ❯ 200 г тертого сиру
    ❯ 2 лаврові листи
    ❯ 1 ч. л. прованських трав
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування гратену з яблуками

    Крок 1

    Духовку нагріти до 180 °. Підготувати форму для випікання обсягом прибл. 1,25 л. Зубок часнику очистити, розрізати навпіл та натерти їм форму. Змастити форму вершковим маслом, на дно форми покласти лавровий лист.

    Крок 2

    Картоплю очистити, вимити та нарізати тонкими кухлями. Яблука вимити, очистити і, видаливши серцевини, нарізати такими ж скибочками. Чергуючи, викласти у форму скибочки картоплі та яблук, посолити, поперчити та присипати прованськими травами.

    Крок 3

    Молоко з’єднати з вершками, перемішати з 2/3 тертого сиру та влити у форму. Посипати виріб сиром, що залишився, та запікати в духовці 1 год 30 хв.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Картопляний гратен з яблуками. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *